SURFACE 2016 De volgende editie is in 2018 Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Gelijktijdig met Surface 2016:

Ecomobiel en de Vakbeurs Energie

Van 4 tot en met 6 oktober 2016 vindt de 12e editie van de Vakbeurs Energie plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Met ruim 350 exposanten en honderden inhoudelijke sessies is de beurs uitgegroeid tot een onmisbaar platform voor iedereen die serieus met duurzame energieopwekking en energiebesparing bezig is. Uniek daarbij is de verbinding die wordt gelegd tussen de belangrijkste betrokken sectoren; gebouwde omgeving, industrie en - door de combinatie met de vakbeurs Ecomobiel - mobiliteit.
 
Succesvolle energietransitie vereist een verandering van het systeem en heeft impact op alles van beleid tot businessmodel. Hoewel er binnen elke sector slagen te maken zijn, zijn de doelstellingen voor Nederland als geheel alleen te bereiken door de verbinding over sectoren heen te maken en zo samen te versnellen. Zo liggen er voor de mobiliteitsector kansen in de opslag van decentraal opgewekte energie, biedt hergebruik van restwarmte uit de industrie kansen voor besparing in de gebouwde omgeving en zit huisvuil of rioolslib in potentie vol hernieuwbare brandstoffen. De dwarsverbanden, innovaties en nieuwe samenwerkingen die zo ontstaan zijn de motor van de energietransitie en bieden nieuwe kansen voor de BV Nederland. ‘Nieuwe connecties’ is niet voor niets het beursthema dat we voor 2016 hebben gekozen.

Vakbeurs Energie richt zich op duurzame energieopwekking en energiebesparing en heeft oog voor de verschillende bezoekersdoelgroepen. Het in 2015 geïntroduceerde platform Energie & Industrie wordt in 2016 verder uitgebreid. Energie & Industrie heeft een eigen inhoudelijk programma met actualiteiten voor de industrie. De gehele programmering is erop gericht de industriële vakbezoeker te inspireren. Denk aan energiebesparing, isolatie en het realiseren van een hogere efficiency van het productieproces.
 
Belangrijke thema’s zijn het zuiniger maken van het productieproces in de industrie en het optimaliseren van het energiegebruik in gebouwde omgeving. Alle aspecten van inkoop en opwekking worden belicht maar ook hoe een gebouw maximaal geoptimaliseerd kan worden zodat er maximaal comfort ontstaat met minimaal energieverbruik.
 
Een onderdeel van Vakbeurs Energie 2016 is het PassiefBouwen Event dat de brug slaat tussen energieneutraal bouwen en comfortabel wonen.

Gelijktijdig met Ecomobiel op 4 & 5 oktober
De vakbeurs Ecomobiel vindt ook gelijktijdig plaats op 4 & 5 oktober en is de schakel in energietransitie op het gebied van duurzame mobiliteit. Thema’s die aan bod komen zijn o.a. manieren om energie – en brandstofkosten te verlagen, een ideale mobiliteitsmix samen te stellen en slimme organisatie van een wagenpark.
 
Met hetzelfde entreebewijs kunnen bezoekers van Surface 2016 de aangrenzende beurs Ecomobiel en ook de Vakbeurs Energie en bezoeken.
 
Meer info: www.energievakbeurs.nl en www.ecomobiel.nl
 
Event locatie   Brabanthallen
Diezekade 2
5222 AK 's-Hertogenbosch Plan een route
Surface vakbeurs wordt georganiseerd door 2XPO B.V., een werkmaatschappij van Libéma.© 2015 2XPO B.V.
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt 2xpo gebruik van cookies. Meer informatie